Wie zijn wij

Mijn naam is Leonie Teerling en in het dagelijks leven ben ik Spiritueel Coach om mensen te helpen weer bij hun gevoel te komen en ze te leiden naar wie ze werkelijk zijn.

Ruim 20 jaar ben ik bezig met bewustwording en persoonlijke groei en in mijn sessies en workshops help ik mensen weer te verbinden met wie ze werkelijk zijn, waardoor ze een wijzer, liefdevoller, aangenamer en inspirerender mens worden, een mens die een bezield en gelukkig leven leidt. 

Maar hoe zit het dan met de mondkapjes?

Hoe het allemaal begon...

Het begon allemaal op vrijdagavond 2 oktober 2020. De avond waarop een e-mail binnenkwam van de rector van de middelbare school van mijn dochter, met daarin het dringende advies om vanaf maandag 5 oktober een mondkapje te dragen in de pauzes en bij het wisselen van de lessen in de gangen. Het was alsof de grond onder mijn voeten werd weggeslagen. We hadden bewust gekozen voor een antroposofische school en dan dit!!

In de weken die volgden kwam ik langzaam maar zeker tot het inzicht dat ertegen vechten geen zin heeft. Het besef drong tot mij door dat ik met de maatregelen en het dragen van mondkapjes zou moeten leren omgaan. En niet alleen voor mijn dochter op de middelbare school, maar ook voor mijzelf in het dagelijks leven. De vraag alleen was hoe, want...

De mondkapjes die je in de winkel kunt kopen zijn niet ideaal. Sterker nog, ze benemen je niet alleen de adem, ze zijn ook zeer ongezond. Uit onderzoek blijkt dat het zuurstofgehalte in het bloed daalt, dat je koolmonoxide inademt en dat het een broeinest van bacteriƫn is. Geen mondkapjes uit de winkel dus.

Daarom ben ik op internet gaan zoeken naar een stof die zuurstof doorlatend is, waarmee ik zelf mondkapjes zou kunnen maken. En die heb ik gevonden in de vorm van zachte tule van 100% Biologische katoen. Deze tule heeft kleine gaatjes waar je makkelijk doorheen kunt ademen.

Een aantal proefexemplaren heb ik gemaakt tot ik uiteindelijk tot een ideaal mondkapje ben gekomen, bestaande uit 2 lagen tule met een zacht elastisch (rekbaar) koordje achter de oren. Om ook andere mensen te laten profiteren van dit mondkapje heb ik besloten er meer te maken en ze te gaan verkopen.

De vraag naar mondkapjes is inmiddels zo groot dat ik de webwinkel niet meer in mijn eentje kan doen. Ik krijg hulp van vrienden bij het inpakken en verzenden. En inmiddels zijn er 7 naaisters hard aan het werk om alle mondkapjes te maken. Tijd om zelf mondkapjes te maken is er (helaas) niet meer.

Zo trots dat BIOfabrics een gezamenlijk project is geworden! Niet meer ik, maar WIJ!

Onze mondkapjes: