Instructie | Advies

Bovenkant of zijkant?

De kant waar de tunnel met de koordjes inzitten, zijn de zijkanten van het mondkapje. Vaak worden de boven- en onderkant aangezien als zijkanten en dan sluiten ze niet goed aan op je hoofd. Een kwartslag draaien dus... 
Als je de uiteindes van de koordjes per tunnel aantrekt, komt er model in het mondkapje. 

Bij je bestelling zal er een geknoopt voorbeeld bijzitten, zodat je de rest zelf kunt knopen.

Zelf op maat maken

De koordjes kun je zelf op maat maken door op de gewenste lengte een strakke platte knoop te leggen. De uiteindes van de koordjes kun je afknippen op ca 1 cm van de knoop. Vervolgens trek je het knoopje in de tunnel van het mondkapje.

Is het koordje uit de tunnel gegaan? Gebruik dan een veiligheidsspeld om hem er weer doorheen te krijgen.

Verstelclips zwart of wit

De verstelclips gebruik je om 2 uiteindes van 1 elastiek (flexibel) samen te binden voor achter je oor. Het door rijgen van het elastiek kan soms moeizaam gaan. Gebruik de stompe kant van een schaar om de koordjes er 1 voor 1 doorheen te drukken.
NB  - De tunnel waar het elastiek inzit is de zijkant van het mondkapje. De verstelclips is voor de 2 uiteindes van hetzelfde elastiek.

Wasvoorschrift

Leg ze na het dragen - bij voorkeur elke dag - een tijd in een bakje met kokend water om de bacteriën te doden: Leg het mondkapje(s) in het bakje en giet er kokend water op. Eventueel met een druppeltje handzeep voor de frisheid. Als het water is afgekoeld afspoelen en te drogen hangen. Je kunt het mondkapje, naast het bakje met kokend water, ook af en toe wassen in de wasmachine op 30 of max 40 graden (in een waszakje).